top of page
  • Centar Agoga

ZMNL Slavonije završila zajedničkim druženjem! Momčad Stare Kosti izdominirala i osvojila ligu!

Updated: Oct 11, 2019

U prostorijama nogometnog kluba Polet u Svetoj Klari zajedničkim druženjem svih sudionika i podjelom medalja i nagrada najboljim momčadima i pojedincima, uspješno je završena Zimska malonogometna liga Slavonije koja se kroz dva mjeseca održavala na terenima Sportskog centra Univers na Zagrebačkom velesajmu.

U premijernom izdanju ZMNL Slavonije, nastupilo je sedam momčadi, a najboljom se uz dug i naporan put kroz ligaški sistem natjecanja i stresnu završnicu kroz playoff, pokazala momčad Stare Kosti, koja je cijelo vrijeme, konstantno prikazivala najbolje partije.

Za pobjednike premijernog izdanja ZMNL Slavonije, momčad Stare Kosti nastupili su Vedran Jazvić, Mario Zrakić, Pavo Terzić, Anto Ilak, Marko Šantor, Braian Perin (G), Mario Tot, Marko Jazvić, Anto Andačić, Petar Jazvić.

Apsolutno zasluženo drugo mjesto i tijesan poraz u finalu nakon izvođenja udaraca s bijele točke, osvojila je momčad 20 do kralja za koju su nastupali Ivan Belcar, Blaž Jerković, Rene Škuljević, Tomislav Curiš, Ivan Šepac (G), Lovre Viduka, Mato Poslon, Ivan Ružić, Franjo Lončarić, Marin Maglica.

Širinci '91, momčad koja je ligaški sistem završila na posljednjem mjestu, pakleno odigranom završnicom kroz playoff, gdje su u polufinalu nesretno izgubili izvođenjem udaraca s bijele točke, u utakmici za treće mjesto deklasirali su svoje suparnike i zasluženo slavili, a za njih su igrali Krešimir Huzek, Dubravko Terzić, Predrag Paurević, Domagoj Cota, Marko Kasumović, Matija Peić, Krunoslav Kusaković, Toni Maričić (G), Dario Marinović, Niko Kranjčar, Tomislav Trutin, Luka Matovinović, Kristijan Barmančević, Ivan Babić.

Izrazito borbena momčad Trokut iz prve Se-Mark osvojila je četvrto mjesto, a nastupali su Antonio Dumančić, Stjepan Previšić, Vid Zeba, Ivan Hruškar, Ivan Matec (G), Ivan Filipović, Velimir Crljić, Alen Kusulja, Marko Bagarić, Dario Dostal, Matej Stjepović, Jurica Marić.

Alfa sigurnost, drugoplasirana momčad ligaškog dijela, u playoffu je nesretno ispala iako je cijelo vrijeme igrala odlično. Za njih su nastupali Ivan Jeremijaš, Alen Baćar, Gordan Vladisavljević (G), Ivan Perić, Jasmin Kršić, Josip Božo, Nikica Šarić, Hrvoje Keškić, Goran Kovačević, Mislav Mendeš, Stjepan Rajnović.

Vrlo borbena momčad ZG3 na kraju je zauzela šestu poziciju na ligi. Za momčad ZG3 igrali su Matej Išasegi, Kristijan Popovčić, Zvonimir Novoselić, Matija Brajković, Nikola Josipović, Stanko Katić (G), Filip Ban, Timotej Ančić, Matej Vuković, Krešimir Ilić, Vlatko Jurešić, Ivan Forko.

Najsimpatičnija momčad Geljićevi sinovi zauzela je posljednju poziciju, no na svoj je osebujan način obilježila cjelokupnu Zimsku malonogometnu ligu Slavonije. Za momčad Geljićevih sinova nastupili su sljedeći igrači, Luka Kolar; Matko Perić; Valentin Dakić; Ledan Gugić; Jakov Sesvečan; Robert Karlović; Borna Pajk; Josip Vuzem, Domagoj Valjak.

Uz mnogo odličnih poteza i utakmica tijekom cijele lige, ipak je najupečatljiviji od svih - dolazak i nastup bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Nike Kranjčara.

Na ZMNL Slavonije nastupio Niko Kranjčar!

Niko Kranjčar nastupao je za momčad Širinci '91 koja je zauzela treće mjesto na ligi, a svojim je bravurama i majstorijama oduševljavao sve prisutne.

Momčadi Geljićevih sinova i ZG3 s Nikom Kranjčarom i njegovom momčadi Širinci '91
Momčadi Geljićevih sinova i ZG3 s Nikom Kranjčarom i njegovom momčadi Širinci '91

Iako su protiv Nike Kranjčara na terenu u utakmicama svi davali 200%, nakon završenih utakmica najvažnije je bilo zauvijek zabilježiti susret s bivšim reprezentativcem!

Nakon završetka ZMNL Slavonije, mnogih vrhunskih utakmica, odličnih poteza i zanimljivih situacija, sve je završeno kako smo već i spomenuli u klupskim prostorijama nogometnog kluba Polet u Svetoj Klari zajedničkim druženjem uz večeru i dodjelu medalja i pehara najboljim momčadima i pojedincima premijernog izdanja ZMNL Slavonije.

Pojedinačne nagrade podijeljene su u četiri kategorije, najbolji potez, najbolji golman, najbolji strijelac i najbolji igrač.

Najbolji potez ZMNL Slavonije - Matej Vuković (ZG3)

Kapetan i vođa momčadi ZG3 koji je svojim potezima i odigranim utakmicama mnogo pomogao svojoj ekipi. Potez zbog kojega je osvojio ovu nagradu je obrana međunožjem u situaciji jedan na jedan s napadačem suparničke momčadi.

Najbolji golman ZMNL Slavonije - Braian Perin (Stare Kosti)

U izuzetno jakoj golmanskoj konkurenciji gdje su se tijekom lige isticali Ivan Matec (Trokut iz prve Se-Mark), Toni Maričić (Širinci 91'), Gordan Vladisavljević (Alfa Sigurnost), Brain je apsolutno zasluženo ponio titulu najboljeg, jer je svojim obranama prije svega u playoffu, bio jedan od najzaslužnijih što je njegova momčad postala pobjednik ZMNL Slavonije!

Najbolji strijelac ZMNL Slavonije - Blaž Jerković (20 do kralja)

Među vrlo raspoloženim strijelcima, do posljednjih utakmica nije se znao najbolji strijelac. Ligom su dominirali s 22 pogotka Anto Ilak (Stare Kosti) i Hrvoje Keškić (Alfa sigurnost), 14 ih je postigao Ivan Belcar (20 do kralja), no Blaž Jerković s 25 pogodaka, apsolutno zasluženo ponio je titulu najboljeg strijelca ZMNL Slavonije.

Najbolji igrač ZMNL Slavonije - Anto Ilak (Stare Kosti)

U vrlo teškoj situaciji bili su organizatori i između dvojice fenomenalnih igrača ekipe Stare Kosti, Vedrana Jazvića i Ante Ilaka, kao najboljeg igrača ZMNL Slavonije ipak su izabrali kapetana Vedrana Jazvića, a on je pokazao iznimnu gestu prema momčadskom kolegi Ilaku koji je također odigrao izvanredne utakmice i bio drugi strijelac lige, te njemu uručio dodijeljenu mu nagradu za najboljeg igrača ZMNL Slavonije!

Od ostalih pojedinaca koji su također konkurirali u izboru za najboljeg igrača ZMNL Slavonije su Hrvoje Keškić (Alfa sigurnost), Borna Pajk (Geljićevi sinovi), Ivan Belcar (20 do kralja), Antonio Dumančić (Trokut iz prve Se-Mark), Matija Brajković (ZG3).

Matej Vuković, Blaž Jerković, Braian Perin, Anto Ilak
Matej Vuković, Blaž Jerković, Braian Perin, Anto Ilak

Nakon završene ceremonije i dodjele medalja, pehara i priznanja najboljim pojedincima i momčadima, organizator je pozdravio sve prisutne, zahvalio se na sudjelovanju i najavio nastavak ZMNL Slavonije sljedeću sezonu. Nakon tog službenog dijela krenulo je zajedničko druženje uz večeru i glazbu uživo koje je završilo u ranim jutarnjim satima.


387 views0 comments