• Centar Agoga

U tijeku su prijave za dječju malonogometnu ligu Limač - Zagić

Centar Agoga pod dirigentskom palicom voditelja projekta, gospodina Damira Šopreka i Davora Subotića, na terenima NC Šalata, na zagrebačkom velesajmu, organizira Zimsku malonogometnu ligu Limač - Zagić koja traje vikendima, od siječnja do ožujka svake godine, a od siječnja 2019. godine dolazi nova, vrlo uzbudljiva, 12 po redu Limač - Zagić liga.

Iz godine u godinu, na ZMNL Limač - Zagić sudjeluje dvadesetak nogometnih klubova, sa prijavljenih stotinjak momčadi kroz 8 kategorija, gdje kroz organizaciju Limač - Zagić lige profiltrira preko tisuću zadovoljnih dječjih lica, gdje bude osmijeha, suza, borbe, zabave, novih poznanstava i prijateljstava, gdje uz roditelje, trenere i službene osobe, organizatori čine sve da djeci osiguraju zabavu i smijeh, sigurno odrastanje uz sport, te usade lijepe uspomene, što će svi sudionici ovog projekta, pokušati priuštiti djeci i na 12. Zimskoj malonogometnoj ligi Limač - Zagić.

Nakon izuzetno uspješne 11. ZMNL Limač - Zagić, gdje se od siječnja do ožujka 2018., kroz 7 kategorija i 60 momčadi natjecalo oko tisuću malih nogometaša, organizatori za početak 2019. godine i 12. ZMNL Limač - Zagić, očekuju još veći broj prijavljenih momčadi.

​U prvom planu su sportsko nadmetanje, stvaranje ovisnosti o sportskom načinu života, izgradnja pozitivnih ličnosti kroz sport...

Ono što obilježava ZMNL Limač - Zagić definitivno su emocije, smijeh, suze, slavlje, tuga, pobjede i porazi, borba na samom terenu i izvan njega, te mnoge druge situacije i emocionalna stanja sa kojima se djeca uče nositi i odrastati, a kojih će biti i u budućnosti.

- Roditelje i trenere pozivamo da im u prvom planu bude sportsko nadmetanje, stvaranje ovisnosti o zdravom, sportskom načinu života, izgradnja djece u pozitivne ličnosti kroz sport, a tek onda tablice, plasmani, postignuti i primljeni golovi i dr., koji nikako ne smiju biti prioritet. Sve sudionike natjecanja pozivam da zajednički prenesemo djeci osmijeh na lice, naučimo ih se nositi sa izazovima, porazom, pobjedom, a najviše od svega da od njih izgradimo poštene, vrijedne i uspješne sportske i ljudske veličine. - Naglasio je direktor Centra Agoga i jedan od organizatora ZMNL Limač - Zagić, gospodin Nikola Romac.

Dio ugođaja sa završnice ZMNL Limač - Zagić, dodjela medalja i pehara za djecu 2011. godišta

- Svaka nova liga sve je dinamičnija i zanimljivija, a svi mi koji na bilo koji način sudjelujemo, od roditelja, trenera, sudaca, malih nogometaša, dobijemo neke nove spoznaje, putokaz i smjer u kojem ići dalje, kako bi uvidjeli loše stvari, radili na njima, te ih ispravili za ubuduće, a one s kojima smo zadovoljni, prepoznali i znali primjeniti u budućnosti. - rekao je gospodin Damir Šoprek, uz gosp. Subotića, dugogodišnji voditelj i inicijator ZMNL Limač - Zagić.

Medalje i pehari za najbolje momčadi i pojedince, no organizator priređuje i online natjecanje, izbor publike za osobu turnira

Kao i svake godine do sada, organizator je za najbolje momčadi i pojedince ZMNL Limač - Zagić pripremio nagrade. Momčadima su osigurane medalje i pehari za prva tri mjesta u svakoj kategoriji, nagrada za fair play momčad, dok su od pojedinačnih, osigurane nagrade za najboljeg igrača, vratara i strijelca Zimske Malonogometne Lige Limač - Zagić.

Pehari i medalje za najbolje momčadi i pojedince očekuju najuspješnije i ove godine
Pehari i medalje za najbolje momčadi i pojedince očekuju najuspješnije i ove godine

Novost za ZMNL Limač - Zagić 2019. je da organizator priređuje online natjecanje koje će također nagraditi. Izbor publike, gdje će svi zainteresirani, roditelji, treneri, djeca i drugi, moći putem online obrasca, izabrati 5 ponuđenih osoba između igrača, trenera, sudaca, organizatora, a onaj tko u pjedinoj kategoriji dobije najveći broj glasova, također će dobiti pehar u trajno vlasništvo.

- Nova liga donijet će mnogo zanimljivih stvari i prijave novih momčadi, a već sada, izuzetno smo zadovoljni s brojem prijava koje su pristigle. Prijave traju do sredine prosinca, a mi već imamo preko 50 momčadi koje su potvrdile sudjelovanje, tako da sam uvjeren, da će ovo biti najmasovnija liga u ovih 12 godina kako ju organiziramo. - prepričava gospodin Davor Subotić, jedan od inicijatora ovog projekta.

Prijave za jednu od najmasovnijih ZMNL Limač - Zagić do sada, otvorene su i traju do 15. prosinca 2018. kada će organizatori krenuti pripremama i slaganjem rasporeda natjecanja.

Prijave su otvorene i traju do 15. prosinca 2018. a ZMNL Limač - Zagić kreće 12. siječnja 2019.

Svaku momčad koja se prijavljuje na ZMNL Limač - Zagić može činiti maksimalno 15 igrača, igra se na terenu dimenzija 40x20m, u sistemu 5+1, a utakmice traju 2x15min. Svakoj momčadi koja se prijavi na ZMNL Limač - Zagić osigurano je minimalno 10 utakmica, a kotizacija za sudjelovanje plaća se po utakmici, cijena je 150,00kn za svaku utakmicu.

- Za kraj još želim zahvaliti osoblju NC Šalata pod vodstvom gospodina Koraba Morine, koji nam već godinama omogućuju vrhunske uvjete za igranje, a isto tako i trenerima koji nam iz godine u godinu daju svoje povjerenje i dovode djecu na Limač - Zagić ligu. Hvala i roditeljima kojih je svake godine sve više na utakmicama, koji dovoze svoju djecu, bodre ih i navijaju na utakmicama, slave i tuguju zajedno s njima, hvala i sucima koji već godinama svojim kvalitetnim suđenjem ligu drže na visokom nivou, a uvjeren sam da će tako biti i na ligi koja nam dolazi. Najviše od svega, hvala našim malim sudionicima, djeci koja također godinama dolaze i daju sve od sebe na utakmicama, igraju i zabavljaju se, te izuzetno važno, steknu mnoga lijepa iskustva i poznanstva. - zaključio je gospodin Šoprek.

Naglasak na ZMNL Limač Zagić 2019. je učenje djece lijepom ponašanju, kako prihvatiti poraz i uživati u pobjedi, ne stvarati pritisak rezultata...

Izuzetno dinamična i atraktivna ZMNL Limač - Zagić kreće u siječnju 2019., a po riječima organizatora, naglasak će i ove, kao i mnogih godina do sada biti na učenju djece lijepom ponašanju na terenu i izvan njega, pravilima igre koju igraju, kako prihvatiti poraz, kako uživati u pobjedi, te ne stvarati djeci pritisak rezultata, uspjeha i neuspjeha, već ih pustiti da igraju i uživaju u sportu kojeg treniraju i vole.


Više informacija o ZMNL Limač - Zagić u inbox facebook stranice @agogacentar, na mail adresu centaragoga@gmail.com, poziv, sms, wapp, viber na broj 099/2994198, a o najnovijim informacijama pogledajte na linku


https://www.centaragoga.com/blank

190 views0 comments