top of page
  • Centar Agoga

U-8 kategorija NK Ravnice Zagreb dolazi u Bizovac ''pokoriti Slavoniju i konkurenciju''...

Updated: May 24, 2018

Danas predstavljamo Nogometni klub Ravnice iz Zagreba, kvart na istoku grada koji punim plućima živi nogomet, a klupska škola nogometa jedna je od najboljih u Zagrebu.

Izuzetno organiziran i dobro ustrojen klub, NK Ravnice Zagreb, osnovan je davne 1936. godine u sklopu sportskog društva ''Tekstilac'', te je od tada nosio i ime društva, NK Tekstilac. Dolaskom današnje, nove uprave, na čelu s predsjednikom, gosp. Dennisom Rukavinom, NK Tekstilac mijenja ime u NK Ravnice, po zagrebačkom kvartu na čijem području djeluje.

Prvi javni nastup ovog kluba bila je nogometna utakmica sa “Pekarskim šport klubom” 13. rujna 1936. godine,a neki od najboljih rezultata u bogatoj povijesti su: plasman u šesnaestinu finala Jugokupa 1951., pobjednik prvenstva tekstilnih radnika Jugoslavije 1958/59., prvak Zagrebačke zone 1958/59., te plasman u 4. HNL.


Danas u klubu redovito trenira oko 250 djece raspoređenih u osam mlađih uzrasnih kategorija, te seniorska momčad. Voditelj vrhunski organizirane škole nogometa je gosp. Željko Adžić, bivši igrač Hrvatske Nogometne Reprezentacije, kojeg je duga i uspješna karijera vodila od HNK Cibalije, preko Kanade (Steelers), SAD-a (Strikers Minneapolis, Minnesota), Australije (Croatia Melbourne), Izraela (Hapoel Beit She'an), Španjolske (Hercules Alicante), do završetka u Hrvatskoj (GNK Dinamo, Hrvatski Dragovoljac, Inter Zaprešić), gdje danas svoje bogato nogometno iskustvo prenosi najmlađima.


No, naš današnji sugovornik nije voditelj škole nogometa NK Ravnice, već trener U-8 kategorije, gosp. Matija Drušković.

Trener U-8 momčadi NK Ravnice, gosp. Matija Drušković, predvodi svoje ''male ratnike''

Matija je svoje igračke dane također kao dijete proveo u tadašnjem NK Tekstilcu do kategorije limača, nakon čega je otišao u NK HAŠK, za kojeg je u seniorskoj kategoriji upisao oko četrdesetak nastupa u 2. i 3. HNL.


- U klubu sam već 3 godine, a kroz moje ruke prošlo je oko petstotinjak klinaca kroz nekoliko kategorija koje sam kroz to vrijeme vodio - prepričava nam Matija, mladi i vrlo perspektivni C licencirani trener koji je trenutno polaznik HNS-ove trenerske Akademije, te će ubrzo postati licencirani UEFA B nogometni trener.


Trenersku karijeru započeo je vrlo rano u Športskom Društvu Kozjak, te je nakon četiri godine odlučio osnovati svoju školu nogometa Nemo, koja je u mlađim uzrastima ostvarila zapažene rezultate na turnirima i ligama otvorenih škola.


- Vrlo rano zbog privatnih problema odlučio sam prekinuti s aktivnim igranjem nogometa i okončati igračku karijeru, no ljubav prema nogometu tjerala me i tjera dalje, da napredujem kao trener - rekao nam je Matija.


Za Matiju i njegovu U-8 kategoriju International Summer Kids Trophy u Bizovcu neće biti prvi turnir, jer kako nam je rekao, roditelji su, kako njemu tako i djeci, velika podrška, te poticaj da putuju, zabavljaju se, druže i sudjeluju na mnogim turnirima.


- Do sada smo već sudjelovali na mnogo turnira u Hrvatskoj, a izdvojio bi Crikvenica Cup, turnire u Vukovini, Buzinu, Ivaniću, Novom Čiču koji su bili vrhunski organizirani, što također, očekujemo i od turnira u Bizovcu, kojeg dolazimo pokoriti i osvojiti Slavoniju. - Završio je kroz šalu raspoloženi i uvijek nasmijani trener U-8 kategorije NK Ravnice Zagreb, gosp. Matija Drušković.Do sada prijavljene momčadi i više o samom International Summer Kids Trophy u Bizovačkim Toplicama provjerite u nastavku


https://www.centaragoga.com/international-kids-summer-trophy

223 views0 comments