• Centar Agoga

TRAGEDIJA: "Smrt u Ajdinovićima, od trovanja umrlo...!"

U Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići nedaleko od Olova koji je posljednjih dana tema svih medija u BiH kroz niz senzacionalističkih naslova, donosimo još jedan!

"Smrt u Ajdinovićima, od trovanja umrlo...!"
"Smrt u Ajdinovićima, od trovanja umrlo...!"

Ovim člankom želimo Vam ukazati koliko daleko pojedini mediji i portali idu, te koliko je neograničena ljudska naivnost i vjerovanje u dezinformacije kao što je ovaj naš bombastičan naslov. No što je najbolje od svega, naš naslov je velikim dijelom točan što ćemo pojasniti vrlo brzo, no krenimo redom.

Prije svega želimo Vam se zahvaliti jer ste kliknuli na naslov članka i time dali podršku današnjem načinu novinarstva, koje se svodi na ''clickbait'' metodu, senzacionalističkim naslovom se prodaju priče, članci, čija se vrijednost mjeri na osnovu, ne pročitanog i kvalitetnog teksta koji je u njemu, nego na to koliko je puta kliknuto na njega.

"SRC Ajdinovići normalno funkcionira i gosti uživaju u svim aktivnostima Centra"

Da je kojim slučajem, naslov ovog našeg teksta bio "SRC Ajdinovići normalno funkcionira i gosti uživaju u svim aktivnostima Centra", što je jedina istina, jer je naš tim koji trenutno boravi u Ajdinovićima vidio sve vlastitim očima, na članak nitko ne bi kliknuo, niti bi ta vijest ikoga zanimala.

DOKAZ broj 1 je da nažalost, ljudski um i ljudska lakovjernost naginje i teži destrukciji i vjerovanju lošim stvarima, a ako mislite da smo u krivu s tom tezom, zapitajte se ''Zašto sam kliknuo/la na ovaj članak?" Koliko Vam se puta dogodilo da od npr. 10 situacija koje ste čuli ili doživjeli, imate 9 izvanrednih i 1 lošu, Vi ćete prvo zapamtiti ovu lošu i o njoj razgovarati, prepričavati i davati joj na važnosti. To je ljudski um i ljudska podsvijest, težnja destrukciji i negativnosti! Baš je to slučaj sa SRC Ajdinovići i takozvanim "trovanjem djece"!

DOKAZ broj 2 je da osim ljudske naivnosti i lakovjernosti, postoji i brojač posjeta ovoj našoj stranici, te brojač klikova na ovaj članak, a nakon kratkog vremena od objavljivanja, vrlo brzo će Vam sve biti jasno. U trenutku pisanja ovog članka, stranica je brojala 42.430,00 posjeta, a vidjet ćete na brojaču koji se nalazi pri dnu stranice koja će brojka pisati kroz 24 sata!

"Desetine djece otrovalo se hranom u Ajdinovićima!"

Da se malo vratimo na senzacionalističke naslove koji su puni neprovjerenih informacija i donose izuzetno veliku štetu ovom spektakularnom i jedinstvenom mjestu, jedinom u BiH, gdje je uz mnoge druge goste, tek nekoliko djece, desetak kako navode mediji, a nitko ne zna točan broj, završilo u bolnici. Istog trenutka sve novinske stupce i portale preplavili su senzacionalistički naslovi poput ovoga gore, "Djeca se otrovala hranom u Ajdinovićima", "Nekolicina djece životno ugrožena", "Zbog trovanja hranom njihove djece, roditelji najavljuju tužbu protiv Ajdinovića" i mnogi drugi članci sličnih bombastičnih naslova.

Nažalost, nesreća po SRC Ajdinoviće, prije svega u smislu medijskog terora posljednjih dana, nikada ne dolazi sama, tako da je nažalost u Ajdinovićima vrlo brzo došlo i do požara u kojem je izgorio hostel u Centru gdje samo zahvaljujući nekoj višoj sili nije bilo žrtava. Jesu li ova dva događaja povezana i kako je do požara došlo, ili je sve splet nesretnih okolnosti znati će se vrlo brzo kada se prikupe sve informacije, no po tom pitanju također mediji plasiraju bombastične naslove!

Mi smo s našim naslovom otišli malo dalje kako bi Vam privukli pažnju i postavili nekoliko sljedećih objektivnih, realnih pitanja:

  1. Djeca, njih 11, otrovala su se hranom koju je konzumiralo oko tristotinjak gostiju SRC Ajdinovića? To su Vam plasirali mediji i Vi vjerujete u taj navod!

  2. "Centar Ajdinovići zatvoren zbog trovanja djece!" - Iz svog osobnog iskustva, jer sam fizički u Ajdinovićima znam da nije zatvoren, a Vama su to plasirali!

  3. "Inspekcija SRC-u Ajdinovići zabranila pripremanje i posluživanje hrane!" - članak na portalu faktor.ba, dok svi gosti u Ajdinovićima za to vrijeme kada je članak objavljen, jedu i piju, te uživaju (osobno sam tu i prenosim informacije iz prve ruke), Vi vjerujete novinaru koji vjerojatno niti ne zna gdje su Ajdinovići!

  4. "U Ajdinovićima izgorio SPA Centar!" Jutarnji naslov. (izgorio je hostel)

  5. U Ajdinovićima izgorio hostel kapaciteta 50 kreveta! Popodnevna službena izjava za TV s totalno krivom informacijom, jednom od mnogih! (hostel je kapaciteta 250 kreveta)

Ovih nekoliko navoda samo potvrđuje ono što Vam ovim tekstom želimo poručiti, mediji imaju izuzetnu moć i mogu postići mnogo za zajednicu ukoliko se žele baviti pozitivnim stvarima, situacijama i pričama, a isto tako, još većom brzinom, mogu nešto uništiti, lažno optužiti, širiti mržnju i destrukciju, no ključno je, što ćemo mi kao čitatelji izabrati i čemu ćemo posvetiti svoje vrijeme i povjerenje!

Iako pogođen požarom i medijskim terorom, gosti u SRC Ajdinovići i dalje borave, te bez predrasuda uživaju u hrani i piću, a djeca u mnogobrojnim aktivnostima koje Centar nudi!

Iako istraumatizirani mnogim neistinama i lažnim navodima, te sputavani posljednjih dana, djelatnici, i sam SRC Ajdinovići i dalje uspješno plove kroz ovo zahvaljujući medijima traumatično vrijeme, te se mnoge aktivnosti i noviteti poput Bubble Footballa i drugih aktivnosti, uz veliki broj gostiju i djece i dalje nesmetano odvijaju u Centru.

Bubble Football po prvi put u BiH - u ponudi trenutno samo za goste SRC Ajdinovići!

A sada, pitamo Vas tko je tu koga otrovao i čime, Ajdinovići djecu hranom, ili mediji Vas s neistinama, dezinformacijama i širenjem mržnje! Pokušavaju i pokušavat će, ne dozvolite im to i ne vjerujte lažima i obmanama!

Da zaključimo i za kraj damo jedno malo tumačenje našeg senzacionalističkog naslova s kojim smo Vam nadamo se privukli pažnju!

Što je to umrlo u Ajdinovićima kako kaže naslov!

Jedino što je u cijeloj ovoj priči oko Ajdinovića umrlo, odnoso što je otrovano kroz medijske stupce je, ljudska dobrota, povjerenje i izgradnja pozitivnih stvari i uvjeta za kvalitetan život u jednoj mirnoj i kvalitetnoj sredini kakva su Ajdinovići, općina Olovo, Bosna i Hercegovina!


2,857 views0 comments