• Centar Agoga

Prvoligaš iz Rijeke dolazi u Bizovac na International Summer Kids Trophy

Nogometni klub Rječina, smješten u Dražicama, nedaleko od Rijeke, čija je seniorska momčad već dugi niz godina sudionik 1. ŽNL Primorsko-goranske županije, dolazi sa svojom U-10 kategorijom na 1. International Summer Kids Trophy u Bizovačkim toplicama.

Klub je osnovan 1960. godine, te je od tada simbol Dražica, malog mjesta od 5000 stanovnika pokraj Rijeke. Najveći uspjeh kluba je osvajanje 2. ŽNL, te ulazak u 1. ŽNL Primorsko-goranske županije, gdje su stabilan prvoligaš već dugi niz godina sa najboljim plasmanom, osvajanjem 3. mjesta u natjecateljskoj sezoni 2013./14. Jedan od osnivača i prvi predsjednik kluba bio je gosp. Boris Vicić, uz kojeg su važne uloge u prošlosti kluba imali gospoda Rude Baćac, Anton Marčelja, Stjepan Klić, Ranko Lukanić, Marinko Linić, Franjo Juretić. U bližoj povijesti i danas važnu ulogu u klubu ima trenutni predsjednik kluba gosp. Mauro Barčić koji uz ostalih 8 članova Izvršnog odbora posao i druge obaveze u klubu i oko njega obavljaju isključivo na volonterskoj razini. Nogometni fanatici, zaljubljenici i volonteri, treneri, njih 5, rade također na volonterskoj razini, kao i domar, kako nam ističu u klubu, jedan od njihovih najvažnijih ljudi, ikona kluba, gosp. Franjo Juretić. Mnogi ljudi u Dražicama ponosno ističu gosp. Mladena Silića, sadašnjeg člana uprave, no također i čovjeka koji je u klubu već više od 40 godina, na funkcijama od trenera, predstavnika kluba, člana uprave, predsjednika, također i jednog od osnivača danas prepoznatljivog Memorijalnog turnira Bruno Ban kojeg NK Rječina uspješno organizira već 23 godine, jednostavno, sportskog fanatika, zaljubljenika u klub i Dražice.

Najuspješnije momčadi Memorijalnog turnira Bruno Ban 2018. pod organizacijom NK Rječine

Također, naš sugovornik, gospodin Toni Forgić jedan je kotačić u nizu uspješnog funkcioniranja kluba i samog Memorijalnog turnira Bruno Ban.

Memorijalni turnir Bruno Ban pod organizacijskom palicom NK Rječine uspješno se održava već 23 godine

U klubu trenutno, osim trenerskog posla, obavlja i funkciju dopredsjednika posljednjih godinu dana, vratar je seniorske momčadi i njen kapetan, jedan od najmlađih u povijesti kluba.

- Sretan sam čovjek, u sretnoj vezi, treniram i radim s djecom u klubu gdje sam odrastao. Fizioterapeutski sam tehničar po struci, no nažalost, kao i mnogi u ovom našem društvu, ne radim u struci, već sam zaposlen kao zamjenik poslovođe na jednoj benzinskoj postaji. - započeo je razgovor dvadesetčetverogodišnji gosp. Forgić, rođen i odrastao u Rijeci.

Toni Forgić dijete je kluba u kojeg je došao u trećem razredu Osnovne škole, trenira i radi u njemu od svoje osme godine, te je posvećen isključivo njemu cijelu svoju karijeru.

- Kratko sam bio i trener vratara, ali kad se 2014. godine otvorilo mjesto trenera za mlađe uzraste preuzeo sam taj posao, kojeg još uvijek uspješno obavljam, trenutno vodim kategoriju mlađih morčića, dječaka koji su 2009. godište. Plan je ulagati u sebe i usavršavati se u radu s djecom, tako se ne zadovoljavam sa C licencom koju trenutno posjedujem, već želim B licencu, pa ću sljedeću sezonu upisati tečaj za polaganje B trenerske licence. - Rekao je Toni kroz čiju je trenersku karijeru proteklih nekoliko godina profiltriralo oko stotinjak djece, a koji u posljednje dvije godine neprestano trenira njih 20-30 sa kojima će i sudjelovati u Bizovcu na 1. International Summer Kids Trophy.

Gosp. Toni Forgić sa kategorijom mlađih Morčića, 2009. godištem kojima je trener

2009. godište koje trenira i vodi gosp. Forgić zbog slabijeg podražaja, odnosno vrhunske kvalitete koju dečki posjeduju, posljednje se dvije godine natječe u ligama za starija godišta, gdje postižu sasvim solidne rezultate.

- Mogu slobodno reći da se ovakva generacija dugi niz godina nije sastala. Cijela ekipa diše kao jedno, od roditelja, trenera, sve do djece. Od mnogih turnira na kojima smo sudjelovali izdvojio bi turnir u Opatiji ove godine, gdje smo pobijedili dvije ekipe kluba s jednom od najjačih škola nogometa u Hrvatskoj, HNK Rijeke, jednu u četvrtfinalu, a drugu u finalu. - Ponosno ističe naš sugovornik, trener 2009. godišta, gosp. Toni Forgić.

Ovakva se generacija dugi niz godina nije sastala. Cijela ekipa diše kao jedno, od roditelja, trenera, sve do djece

U izuzetno dobro organiziranoj školi nogometa NK Rječine djeluje 6 kategorija, prednatjecatelji, mlađi i stariji morčići, mlađi i stariji pioniri, te juniori, ukupno oko stotinjak djece s kojima radi 5 trenera, dok sve aktivnosti budno nadzire voditelj škole nogometa. Također, trener vratara Kristian Rudar, inače član uprave koji svoj posao obavlja volonterski, u školi nogometa radi s mladim vratarima.

Dolaskom predsjednika Barčića djeca u školi nogometa dobila su priliku često putovati i sudjelovati na mnogim turnirima u zemlji i inozemstvu

Djeca u školi nogometa posjećuju mnoge turnire u zemlji i inozemstvu, a neki od važnijih turnira na kojima su sudjelovali, Dvoransko prvenstvo Grada Rijeke, Futsal mini Opatija 2018., Grobnički tić 2017./18., Ljetni kup Sarajevo 2017., Budva kup 2018. kojeg je 2009. godište osvojilo, Klana 2018., juniorska generacija nastupila je dvije godine za redom na Kommitovom turniru u Barceloni, gdje je jednu godinu osvojila drugo mjesto, dok su turnir u Italiji, čiju je momčad činio i sadašnji predsjednik gosp. Mauro Barčić, osvojili, te tako kući donijeli najveći trofej u povijesti kluba.

Nadamo se uspostavljanju ponovnog kontakta s našim prijateljima u Italiji, iz Faenze, gdje smo prije nekih desetak godina znali redovno ići 2-3 puta godišnje. - Istaknuo je naš sugovornik, gosp.Toni Forgić.

- Sva putovanja većim dijelom financiraju roditelji, ali svakako moram izdvojiti, te im ovim putem zahvaliti, i naše vjerne sponzore koji uvijek daju onoliko koliko mogu, a to su naš glavni sponzor TTO Thermotehnick, od ostalih bi izdvojio, Građa, Vargon, Dirnis, Tera i još podosta manjih koji uskaču kada se ukaže potreba. - Rekao je gosp. Forgić.

Nogometni klub Rječina izbacio je i hrvatskom nogometu i sportu, za tako malu sredinu, dao tako mnogo velikih i poznatih imena. Najponosniji su u NK Rječini i Dražicama na Sandra Klića, čovjeka koji je nastupao u svim mladim selekcijama Hrvatske Nogometne Reprezentacije, te jedinog grobničana, kako ponosno govore, koji je igrao na velebnom stadionu Wembley, dok je i danas član seniorske momčadi NK Rječina i brani boje voljenog kluba. Zoran Ban dijete je Dražica i NK Rječine koji je nastupao za Juventus.

Mladen Pilčić ponos je Dražica, čovjek koji ima dvije medalje na Svjetskim nogometnim prvenstvima. Gosp. Mladen Pilčić bio je u stručnom stožeru Miroslava Ćire Blaževića na Svjetskom Nogometnom Prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, gdje je Hrvatska Nogometna Reprezentacija osvojila brončanu medalju, a također, 2018. godine, na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je Hrvatska osvojila srebro pod dirigentskom palicom izbornika Zlatka Dalića, gosp. Pilčić bio je član stručnog stožera u kojem je obavljao funkciju ekonoma kao i na Svjetskom Prvenstvu prije 20 godina u Francuskoj.

No svakako, najpoznatije i najpopularnije ličnosti Dražica i NK Rječine su braća Sharbini, Ahmad i Anas, nekadašnji igrači HNK Rijeka i HNK Hajduk, te povremeni hrvatski reprezentativci. Obojica su donedavno bili u organizacijskoj strukturi kluba, Ahmad kao predsjednik, dok je Anas bio član Izvršnog odbora.

Braća Ahmad i Anas Sharbini najpopularnije su i najpoznatije ličnosti Dražica i NK Rječine

- Želim skrenuti pozornost kako su sva djeca koja dolaze na turnir u Bizovačke toplice sa područja naše općine Jelenje, odakle inače dolazi i naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. - Ponosno ističe gosp. Forgić, te za kraj našeg razgovora otkriva razloge zašto su od svih turnira izabrali baš Bizovačke toplice.

- Prije svega imamo samo riječi hvale što se tiče inicijative i Vašeg turnira u Bizovačkim toplicama koji je jedan od rijetkih, ako ne i jedini takav opsežni projekt u Slavoniji, te ovim putem hvala Vašem i našem prijatelju gosp. Dorijanu Mavrincu, koji je bio veza između nas i preko kojeg smo saznali za turnir. Od samog turnira prije svega očekujemo dobru zabavu i nova upoznavanja kako natjecatelja, tako i same Slavonije, rezultat nam je u drugom planu.

Općina Jelenje, mjesto Dražice iz kojeg dolazi mali, ali veliki Nogometni klub Rječina prepoznatljiv je po svojim živućim legendama, braći Sharbini, Ahmadu i Anasu, Sandru Kliću, gosp. Mladenu Pilčiću, te Predsjednici Republike Hrvatske, gđi. Kolindi Grabar-Kitarović


Do sada prijavljene momčadi i više o samom natjecanju provjerite u nastavku

INTERNATIONAL SUMMER KIDS TROPHY, Bizovac 2018.

Od 18. kolovoza do 02. rujna, vikendima, subote i nedjelje, u suradnji sa Bizovačkim toplicama, Centar Agoga kroz odličnu ponudu i vrhunske uvjete, donosi 1. po redu International Summer Kids Trophy, nogometni turnir za djecu od 6 - 18 godina koji je jedinstven kako zbog svoje ponude, svih popratnih sadržaja, tako i po tome što je jedini takav koji se organizira u srcu Slavonije, vodenoj oazi Bizovačkih toplica.


Uz izvanredne uvjete i ponudu sadržaja za natjecatelje i pratnju po cijenama od 110,00kn za natjecatelja i 130,00kn za pratnju (treneru momčadi sve je besplatno) izdvajamo sljedeće:

- Natjecateljski nogomet - All star utakmicu u svakoj kategoriji - Bubble Football match između trenera

- Treneru ili voditelju momčadi (1 osoba u momčadi) besplatno + plaćenu dnevnicu za trenera ili voditelja od strane organizatora za organizaciju i vođenje momčadi

- Pri dolasku na turnir doručak uz kavu i obilazak seoskog turističkog gospodarstva Sudar - Ručak po izboru za natjecatelje i pratnju u sklopu kupališnog kompleksa Bizovačke toplice

- Osigurani lunch paketi za povratak sa turnira

- Kupanje i sunčanje cijeli dan uz osiguranih oko 3 tisuće ležaljki - Unutarnje i vanjske bazene za relaksaciju i opuštanje, bazene s vodopadima, valovima i dr. - Atraktivni adrenalinski tobogan za one avanturističkog duha - Sportske sadržaje za rekreaciju (beach volleyball, tenis, košarka, nogomet i dr.) - Animatori i animacijski sadržaji za djecu (trampolin, dvorci napuhanci, bubble football i dr.) - Noćni pool party subotom uz DJ-a za sve - Mnogo ugostiteljskih sadržaja unutar kompleksa

- Za momčadi iz Zagreba osiguran prijevoz autobusom po cijeni od 100,00kn po osobi

Samo natjecanje održava se na nogometnom travnjaku vrhunske kvalitete u sklopu kupališnog kompleksa, dimezije terena su 45x25m, utakmice traju 2x12 minuta, a broj igrača u polju ovisi o kategoriji (U-8,10 = 8+1, U-12,14 = 7+1, U-16,18 = 6+1).

Svaka momčad može imati 3 igrača gosta, igrači koji nisu registrirani u prijavljenom klubu, no moraju biti registrirani u nekom drugom klubu i odgovarati kategoriji za koju su prijavljeni.

Za najbolje momčadi i pojedince u svakoj kategoriji osigurane su medalje i pehari.

Broj momčadi ograničen je na 16 po svakoj kategoriji, a natjecanja u svakoj od kategorija održavaju se u sljedećim terminima:

U-8 nedjelja, 02.09.2018. (2010. godište i mlađi)

U-10 nedjelja, 26.08.2018. (2008. godište i mlađi)

U-12 nedjelja, 19.08.2018. (2006. godište i mlađi)

U-14 subota, 01.09.2018. (2004. godište i mlađi)

U-16 subota, 25.08.2018. (2002. godište i mlađi)

U-18 subota, 18.08.2018. (2000. godište i mlađi)


Broj osoba po momčadi (natjecatelji+pratnja) je NEOGRANIČEN!


Više o samoj ponudi na linku

https://www.centaragoga.com/international-kids-summer-trophy

Do sada prijavljene momčadi i što su rekli o samom natjecanju, zašto su se prijavili, što očekuju, pogledajte u nastavku:

HNK MLADOST DOMALJEVAC (BiH)

https://www.centaragoga.com/blog/iz-bih-na-1-international-summer-kids-trophy-dolazi-nam-hnk-mladost-domaljevac

NK RAVNICE ZAGREB

https://www.centaragoga.com/blog/u-8-kategorija-nk-ravnice-zagreb-dolazi-u-bizovac-pokoriti-slavoniju-i-konkurenciju

NK UTRINA ZAGREB

https://www.centaragoga.com/blog/na-international-summer-kids-trophy-dolaze-nogometni-romantici-nk-utrina-zagreb

PRIJAVLJENI KLUBOVI:

HNK Mladost Domaljevac (BiH)

NK Maksimir Zagreb

NK Mladost Buzin

NK Metalac Osijek

NK Napredak Rušani

NK Omladinac Korija

NK Radoboj

NK Ravnice Zagreb

NK Rječina Dražice

NK Sava Jakuševec

NK Slavonac Ladimirevci

NK Sloga Koritna

NK Utrina Zagreb

NK Vihor Jelisavac


Za sva pitanja i dodatne informacije slobodno nam se javite u - inbox facebook stranice https://www.facebook.com/agogacentar/, - putem maila centaragoga@gmail.com, - na broj 0992994198 (whatsapp, viber, sms)

389 views0 comments