top of page
  • Centar Agoga

Nakon uspješno završenog, u najavi je već, za lipanj 2019. sljedeći International Summer Kids Trophy

U Bizovačkim toplicama uspješno je pokrenut i po prvi puta održan novi nogometni projekt u Slavoniji, međunarodni nogometni turnir za djecu i mlade, International Summer Kids Trophy.

Na turniru su sudjelovali klubovi iz Hrvatske i susjedne BiH, ukupno 8 klubova, a kroz ovaj projekt Centra Agoga i Bizovačkih toplica profiltriralo je preko 150 zadovoljnih dječjih lica.

Na turniru preko 150 zadovoljnih dječjih lica

Organizatori poručuju kako su za prvu godinu i postavljanje ovog projekta na noge, za kojeg se nadaju da će se vrlo uspješno i brzo razvijati u budućnosti, iznimno zadovoljni odrađenim.

Na turniru su sudjelovale dvije momčadi iz Bosne i Hercegovine, točnije bosanske Posavine. Iz Orašja je nastupila momčad SK Atletico, dok su Domaljevac predstavljala djeca iz HNK Mladost. Iz Primorsko - goranske županije, malenog mjesta Dražice pokraj Rijeke, na turnir je stigla momčad NK Rječine, dok su Slavoniju predstavljali klubovi iz tri slavonske županije. Brodsko - posavsku županiju predstavljala je momčad NK Šokadije iz Starih Mikanovaca, iz Virotvitičko - podravske županije na turniru je sudjelovala vrlo jaka momčad ŽNK Virovitica, dok su Osječko - baranjsku županiju predstavljale momčadi NK Valpovke iz Valpova (NS Donji Miholjac - Valpovo), NK Sloga iz Koritne (NS Đakovo), te momčad NK Mladost iz Satnice Đakovačke (NS Đakovo), kojoj se nažalost kockice u zadnji trenutak nisu sretno posložile, te ipak nije nastupila na turniru.

Turnir je sam po sebi bio iznimno atraktivan, jer je osim natjecateljskog nogometa i nagrada za najbolje momčadi i pojedince, nudio i mnogo pratećih sadržaja.

- Nastojali smo, budući da je ovako nešto po prvi put kod nas u Slavoniji, da sve bude na nivou, pa smo ubacili uz sam turnir i natjecateljski nogomet i mnogo drugih sadržaja, od posjeta seoskom gospodarstvu, kupanja, bubble footballa i dr. - rekao je direktor organizacijskog odbora International Summer Kids Trophy, gosp. Nikola Romac.

Posjet seoskom turističkom gospodarstu Sudar

U suradnji sa gosp. Sudarom iz Bizovca, Centar Agoga osigurao je posjet njegovom seoskom turističkom gospodarstvu, gdje je za djecu i njihovu pratnju bio osiguran doručak uz kavu, te razgledavanje iznimno zanimljivog seoskog turizma i nekadašnjeg života u Slavoniji.

Stara slavonska kuća s kupolama, stara preko 100 godina, slavonski ambar, bunar, uređeno dvorište baš kako je bilo nekada, te mnogo starih alata i drugih stvari u samom seoskom turističkom kompleksu koje su se mogle vidjeti, oduševile su sve prisutne, a posebno djecu.

Između ostalih sadržaja, članovi organizacijskog odbora turnira, u suradnji su s klubovima koji su to prihvatili, pomogli i ugostili klubove koji su dolazili iz udaljenijih mjesta. Tako je ostvarena suradnja s NK Sloga iz Koritne, također sudionikom turnira. NK Sloga i NK Rječina Dražice ostvarili su lijepo prijateljstvo, ugostili su ih, organizirali ručak, odveli u obilazak u suradnji s Ribičkim i Lovačkim društvom u Koritni. No, u samom kupališnom kompleksu Bizovačkih toplica, na dan turnira, organizator je svim svojim natjecateljima i posjetiteljima pripremio i mnogo drugih sadržaja uz natjecateljski nogomet.

Uz nogometni turnir, kupanje, adrenalinski tobogan i nogometna atrakcija Bubble Football bili su pun pogodak organizatora!

Ispunjen kupališni kompleks Bizovačkih toplica, djeca koja uživaju na bazenu, spuštaju se atraktivnim adrenalinskim tobogan, igraju bubble football, dok roditelji i pratnja uživaju na odbojci na pijesku, bazenu s valovima, tenisu, košarci i dr. sportsko - rekreacijskim sadržajima, ili jednostavno sjede u restoranu gdje uživaju u omiljenoj porciji ćevapa, ili pak ispijaju svoje omiljeno piće u tom debelom hladu! Bila je to ideja organizatora.

A ideja organizatora uspješno je provedena, djeca su igrala natjecateljski nogomet, a u pauzi jednostavno uživala u svim sadržajima koje je kupališni kompleks i sam organizator ponudio.

NK Rječina Dražice, SK Atletico Orašje (BiH), te ŽNK Virovitica, najuspješnije su momčadi International Summer Kids Trophy turnira

- Kada pogledam na završeni turnir mogu reći da sam zadovoljan, prije svega jer znam da smo ga kvalitetno organizirali, bez nekih propusta. Bilo je mnogo dodatnih sadržaja u kojima su djeca uživala i to je naša najveća pobjeda. Uvjeren sam da će se dobar glas brzo proširiti i da ćemo već sljedeće godine imati mnogo više ekipa u svim kategorijama. - Preneo je svoje dojmove o projektu International Summer Kids Trophy njegov inicijator, gosp. Romac.

Iako organizatoru u drugom planu, natjecateljski rezultat ipak valja spomenuti. Zbog manjeg broja momčadi od očekivanog, međunarodni dječji nogometni turnir International Summer Kids Trophy, održan je u 3, od 6 planiranih kategorija. U-10 turnir osvojila je momčad NK Rječine iz Dražica koja je u finalu svladala momčad NK Šokadije iz Starih Mikanovaca. U finalu U-12 turnira sastali su se stari znanci iz BiH, SK Atletico iz Orašja i HNK Mladost iz Domaljevca, a turnir je osvojila momčad SK Atletico Orašje. Najkvalitetniji i najbrojniji International Summer Kids Trophy turnir bio je onaj u kadetskoj, U-16 kategoriji, a pobjednik tog turnira bila je momčad ŽNK Virovitice koja je u finalnom dvoboju slavila protiv momčadi NK Valpovke iz Valpova. Treće mjesto osvojila je momčad NK Sloga iz Koritne.

Kotizacija za turnir, natjecateljski nogomet, cjelodnevno kupanje, bubble football i drugi rekreacijski sadržaji, doručak, ručak i večera! - cijena 110,00kn po osobi!

- Iako nismo uspjeli okupiti onoliki broj klubova koji je planiran, uvidjeli smo neke sitne pogreške u organizaciji i pristupu samoj pripremi i provedbi natjecanja, te ćemo ih već za sljedeću godinu otkloniti, a našu ponudu još poboljšati. Ono što možemo obećati kako će i za sljedeći turnir cijena od 110,00kn ostati ista, a svi sadržaji koje smo imali ove godine, biti će u toj cijeni. Ovom prigodom pozivam sve klubove, trenere, roditelje, da nagrade svoju djecu i dovedu ih kod nas na turnir, jer uvjete i ponudu kakve mi imamo, teško će negdje dobiti. - Zaključio je direktor organizacijskog odbora turnira, gosp. Nikola Romac.

Međunarodni dječji nogometni turnir International Summer Kids Trophy po svemu sudeći, uspio je, temelji za dobar i kvalitetan projekt u budućnosti su postavljeni, oni koji su bili na njemu, bilo u ulozi natjecatelja ili pratnje, izuzetno su zadovoljni sa svim viđenim, a organizatoru za sljedeću godinu ostaje samo jedno, proširiti turnir i učiti ga u godinama koje dolaze jednim od najprepoznatljivih turnira u Slavoniji, a i šire!

152 views0 comments