top of page
  • Centar Agoga

Na International Summer Kids Trophy dolaze nogometni romantici, NK Utrina Zagreb

Iz jedne ruševine u zagrebačkom kvartu Utrine, 2008. godine niknuo je nogometni klub Utrina, klub i sportska institucija koja danas okuplja cijele obitelji uz zanimljiv moto ''Volim mamu, tatu, brata, sestru, al' Utrina mi je na prvom mjestu''.

- Gradimo klub putem obiteljskih druženja. Ne funkcioniramo kao drugi klubovi da npr. roditelje ne puštamo da gledaju treninge. Volimo da su i oni dio priče. Dva do tri puta mjesečno organiziramo roditeljske sastanke. Dobivamo ispise ocjena iz škole i onda prema tome radimo plan s roditeljima. Mi smo sportska nadopuna školi, a djeca ovdje imaju sve: odgoj, druženje s vršnjacima i roditeljima, rekreaciju, natjecanja... - rekao je jednom prilikom za Večernji list tadašnji predsjednik kluba, gosp. Željko Mužar, idejni začetnik i osnivač nogometnog kluba Utrina.


NK Utrina, mali i veseli obiteljski klub podignut je ni iz čega, na mjestu gdje je prije bila ruševina oko koje su se skupljala društva sumnjivog morala i ovisnici o narkoticima. No danas su tereni Sportskog centra Utrina okupljalište preko dvjestotinjak djece koja u 12 različitih godišta treniraju najpopularniju sporednu stvar na svijetu i postali su sinonim ovog zagrebačkog kvarta.


NK Utrina nema seniorsku momčad, već rade isključivo sa djecom. Selekcije mladeži idu po turnirima u Hrvatskoj i okolici, a natječu se u službenim ligama Zagrebačkog Nogometnog Saveza.

- Cijeli život sam u Utrinama i mislim da je našem kvartu bio potreban klub. Uz tržnicu, ovo je jedino mjesto gdje se nešto događa. Digli smo kredit i platili umjetni travnjak 80 tisuća eura. Troškovi su veliki, ali krpamo se radom, donacijama i uz podršku roditelja. Od Grada nikad nismo dobili ni kune, niti smo tražili. Mislimo da bi ipak oni sami trebali prepoznati divnu priču ovog kluba - rekao je Željko Mužar.

Mlađe kategorije NK Utrina

Gosp. Ante Jurjević u bogatoj trenerskoj karijeri koja traje već 18 godina bio je prvak 2. Zagrebačke Nogometne Lige u seniorskoj kategoriji u kojoj je vodio klubove NK Malu Mlaku i NK Hrvatski Leskovac, no ipak, njegov bogati trenerski put, obilježen je mlađim kategorijama. Rođeni pobjednik, prvak u kategorijama pionira (NK Mala Mlaka, NK Utrina 2 puta prvak), kadeta (NK Hrvatski Leskovac), juniora (NK Sava Jakuševec, NK Hrvatski Leskovac), danas je trener Limača, U-10 momčadi NK Utrina s kojom dolazi na International Summer Kids Trophy u Bizovačke Toplice.

- Točnog broja djece koja su prošla kroz moje ruke i trenažni proces više se i ne sjećam, no mogu reći kako smo zajedno prošli mnogo toga, od pobjeda i poraza, padanja i ustajanja, obilježeni i mnogim uspješnim putovanjima na turnire u npr. Klagenfurt, Sarajevo, Ptuj, Mađarsku i dr. gdje smo uvijek ostavili dobre dojmove - rekao je trener U10 momčadi NK Utrina, gosp. Ante Jurjević, te završio u pozitivnom tonu:

- U Bizovačke Toplice na International Summer Kids Trophy prije svega dolazimo zbog putovanja i druženja, kako bi djecu maknuli iz grada i kako bi se dobro zabavili, no uvjeren sam poznavajući svoju djecu, njihovu ljubav prema nogometu, trud, rad i zalaganje na terenu, da nam neće pobjeći ni neka od nagrada.


Prijavljene momčadi i više o samom natjecanju saznajte u nastavku

https://www.centaragoga.com/international-kids-summer-trophy


167 views0 comments