top of page
  • Centar Agoga

Međunarodni Festival Vratara uskoro kreće na terenima NK Utrina

Jedinstveni nogometni turnir, Festival Vratara Zagreb, koji je svoje prvo izdanje doživio na terenima SC Lučko u lipnju 2017. godine, od ove, 2018. godine zbog svoje atraktivnosti i posebnosti, te velike zainteresiranosti, kako domaćih, tako i stranih nogometnih vratara svih uzrasta, poprimio je naziv Međunarodni. Tako ćemo Vam u nastavku predstaviti 2. Međunarodni Festival Vratara, Zagreb 2018.


Turnir koji je poseban po tome što na njemu sudjeluju isključivo nogometni vratari, djeca i mladež svih dobnih uzrasta, turnirski organizirana kroz 6 kategorija, zagići, limači, mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori. Turnir gdje svi natjecatelji imaju vrlo dobru priliku pokazati sve ono što su do sada naučili u karijeri kroz trenažni proces i utakmice, razmijeniti svoja stečena znanja i iskustva, družiti se sa svojim vršnjacima i kolegama vratarima, te učiti i dobro se zabaviti.


Samo natjecanje specifično je i zbog pravila, a njih su pažljivo i stručno odredili profesori Kineziološkog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i licencirani treneri nogometnih vratara. Zbog same te činjenice, stručnjaci koji poznaju samu aktivnost i poziciju koju zahtijeva nogomet kao igra, te nogometni vratar kao sudionik igre, utakmice na Festivalu Vratara ispunjene su dinamikom, stalnom napetosti gdje dolazi do izražaja spretnost i koncentracija vratara, gdje se mogu vidjeti mnogi tehnički elementi koji donose razlike kod vratara, od kontrole lopte, vođenja i udarca na gol, obrana, bacanja, ustajanja, brzine reakcije i mnogih drugih, a sve u izrazito zahtjevim fizičkim uvjetima. Sve navedeno, čini uspješnim modernog nogometnog vratara, a baš zbog toga, Festival Vratara je specifično natjecanje.


Natjecanje su prepoznali mnogi, no istaknuli bi da je i drugo po redu natjecanje prepoznato od strane renomiranih sportskih marki koje proizvode opremu za vratare, a ono što najviše veseli je da će kroz donaciju vrhunske vratarske opreme, sponzorirati i ovaj, drugi po redu Međunarodni Festival Vratara. Te iste nagrade, djeci će uručiti poznate osobe iz nogometa, prije svega, svijeta nogometnih vratara i trenera, a valja napomenuti kako je cijeli ovaj projekt izuzetno dobro medijski pokriven.


Ukoliko još nismo privukli Vašu pažnju, a kažu kako slika govori više od tisuću riječi, pozivamo Vas da pogledate dio ugođaja sa Festivala Vratara, Zagreb 2017., koji se održao na terenima SC Lučko.


https://www.centaragoga.com/festival-vratara-2017

A sad Vas, klubovi, voditelji nogometnih škola, treneri, roditelji i dr. pozivamo da odvojite nekoliko minuta svog vremena, te prijavite svoje nogometne vratare i poklonite im trenutke koje će pamtiti cijeli život i koji će im pomoći u daljnjoj vratarskoj karijeri.


Prijavu je moguće obaviti na način da se javite putem maila centaragoga@gmail.com ili bras2705@gmail.com, te zatražite svoju prijavnicu, koju je ispunjenu, potrebno povratno poslati mailom na navedene adrese. Također, sve detaljne informacije, možete dobiti putem navedenih mail adresa.


Prošlogodišnji pobjednici...

Pobjednici Festivala Vratara 2017. godine održanog na terenima SC Lučko

Trenutno prijavljene natjecatelje kao i sam koncept turnira provjerite u nastavku

https://www.centaragoga.com/festival-vratara-2018


Pokušat ćemo Vas ukratko upoznati i sa pravilima 2. Međunarodnog Festivala Vratara. Sama utakmica između dva vratara traje 3 minute u svim kategorijama, a boduje se po sistemu ligaške nogometne utakmice. Svaki vratar utakmicu započinje sa svoje gol linije, na raspolaganju su 3 lopte koje se nalaze uz aut liniju, a gol se može postići bacanjem lopte iz ruke zrakom, bacanjem lopte po podu, udaranjem lopte s poda nogom, udaranjem lopte rukom iz zraka, drop-kickom, te glavom. Vratar se mora unutar 6 sekundi riješiti lopte, a svi napadački potezi trebaju se odvijati unutar označenog prostora i mnoga dr., po vratare vrlo interesantna pravila, koja ćemo objaviti ubrzo.


Na Vama je samo da se prijavite na vrijeme, jer, broj prijava je ograničen...

120 views0 comments