top of page
  • Centar Agoga

Institucija crnogorskog nogometa, FK Budućnost iz Podgorice, sudionik je SRCA Cup-a u Ajdinovićima

Fudbalski klub Budućnost iz Podgorice na SRCA Cup-u u Ajdinovićima biti će mnogim klubovima izuzetno težak izazov kojeg će morati svladati na svome putu ka osvajanju trofeja.

Institucija crnogorskog sporta koja pod svojim okriljem uz nogometnu, također ima košarkašku, rukometnu i odbojkašku momčad pod istim rukovodstvom, osnovana je 12. lipnja 1925. godine. Danas njome upravlja predsjednik gosp. Željko Burić sa svojim timom.

Ono što je također vrlo važno za istaknuti kada se spominje FK Budućnost je i iznimno ustrojena i organizirana škola nogometa iz koje su kroz povijest izašle mnoge zvijezde, a njen rad ukratko nam predstavlja gosp. Božo Vuković, koordinator mlađih kategorija.

- U klubu trenutno radi tridesetak ljudi profesionalno zaposlenih, a naravno imamo i volontera koji uče trenerski posao od starijih kolega. Klub u svojoj omladinskoj školi ima 7 selekcija i uz ŽFK Budućnost broji oko 150 djece koji svakodnevno treniraju u našoj omladinskoj školi. - rekao je u uvodu gosp. Vuković, nositelj trenerske UEFA A licence, osoba koja je već 25 godina u FK Budućnosti iz Podgorice, no također, trener i mnogim prvoligaškim i drugoligaškim klubovima u Srbiji i Crnoj Gori.

FK Budućnost Podgorica u 7 selekcija škole nogometa broji oko 150 djece!

Osim vrhunski organizirane škole nogometa, FK Budućnost može se pohvaliti i mnogim uspjesima u seniorskom nogometu, kako kroz povijest, tako i u današnje vrijeme.

- FK Budućnost može se pohvaliti sa tri osvojene titule u nezavisnoj državi Crnoj Gori. Trenutni status naše seniorske ekipe je drugo mjesto sa realnim šansama da na kraju šampionata budemo na prvom mjestu. - ističe gosp. Vuković.

Đetići, kako ih od milja zovu, najveće uspjehe doživjeli su za vrijeme SFRJ, kada su dva puta igrali finale jugoslavenskog kupa, 1965. i 1977. godine, dok se od europskih iskoraka svakako ističe nastup u Intertoto kupu, gdje su se 2005. godine sastajali s izvanrednim momčadima poput Bayera iz Leverkusena i Deportiva iz La Corune.

Na stadionu Pod Goricom, stadionu FK Budućnosti i nacionalne reprezentacije koji inače broji 15.230,00 mjesta i jedan je od većih stadiona u Crnoj Gori, navijači su kroz povijest mogli gledati vrhunske majstore nogometa koji su obilježili crnogorski i europski nogomet.

Predrag Mijatović, Dejan Savičević, Branko Brnović - djeca FK Budućnosti i ikone europskog nogometa!

- FK Budućnost je iznjedrio veliki broj vrhunskih fudbalera, a to su Dejan Savičević, Predrag Mijatović, Branko Brnović, braća Miročevići i plejada ostalih fudbalera koji su prošli kroz ovaj klub i teško ih je sve nabrojati. - s ponosom ističe gosp. Vuković neka od imena čije su izvanredne karijere tijekom 1990-ih krenule iz FK Budućnosti.

- Naš klub uzima stalno učešće na turnirima u zemlji i inostranstvu, a gdje god da odemo, rado smo viđeni gosti. Od samog Vašeg turnira očekujemo da se pokažemo u najboljem svjetlu, da dobrim igrama i ponašanjem dostojno prezentujemo prvo naš klub, potom državu koju predstavljamo, a najvažnije od svega, očekujemo lijepo druženje sa svim ekipama koje budu učestvovale na turniru. - Zaključio je gospodin Vuković.

U-15 momčad predstavljati će FK Budućnost iz Podgorice na SRCA Cup-u u Ajdinovićima!

Tko zna, možda se već na SRCA Cup-u u Ajdinovićima, iz U-15 momčadi FK Budućnosti koja će sudjelovati, pojave neki novi Mijatovići, Savičevići... ostaje za vidjeti!333 views0 comments