top of page
  • Centar Agoga

Derbi Posavine između Orašja i Domaljevca u finalu U-12 International Summer Kids Trophy u Bizovcu


Sudionici u-12 finala International Summer Kids Trophy u Bizovačkim toplicama, momčadi omladinskog pogona HNK Mladost Domaljevac (crveni dresovi) i SK Atletico 1919 Orašje (bijeli dresovi)

U Bizovačkim toplicama je u nedjelju, 19. kolovoza u 18:00h odigrana finalna utakmica U-12 turnira International Summer Kids Trophy između momčadi iz BiH, SK Atletico 1919 Orašje i omladinskog pogona HNK Mladost Domaljevac, gdje je pobjedu izborila momčad iz Orašja.

OP HNK Mladost - SK Atletico (0:3) 0:5

Strijelci: 0-1 Damir Nurkić, 0-2 Nikola Dakić, 0-3 Nikola Dakić, 0-4 Nikola Dakić, 0-5 Samer H. Spajić

Suci: Deni Grofelnik (Belišće), Nikola Romac (Koritna), Berislav Sudar (Bizovac)

Omladinski pogon HNK Mladost Domaljevac: Mato Leovac(G), Luka Tunjić, Jakob Kobaš, Pavao Dujmenović, Marko Mijatović, Šimo Anđić, Marijan Matić, Maldini Leovac, Ronaldo Vorgić, Anto Piljić(C), Juro Martić, Mario Iljazović, Filip Matić. Trener momčadi: Marko Matić.

SK Atletico 1919 Orašje: Karlo Stjepanović(G), Ivan Kobaš, David Tomić, Đurđica Živković, Miroslav Pejić, Antonio Leovac, Samer H. Spahić, Juro Blažević, Josip Dabić, Nikola Dakić, Damir Nurkić, Enver Beširević, Mislav Brkić, Harun H. Spahić. Treneri Dino Matanović, Omer Nurkić.

Utakmica finala International Summer Kids Trophy, U-12 turnira odigrala se u 18:00h na terenu u sklopu kupališnog komleksa Bizovačkih toplica. Rezultat utakmice akterima je bio u drugom planu, već je kroz cijeli projekt najbitnije bilo, dječji osmijeh i dobra zabava, u čemu su organizatori uspjeli, jer su djeca i njihova pratnja uživali.

U-12 turnir jedan je od 6 turnira kroz 6 uzrasnih kategorija, u projektu International Summer Kids Trophy kojeg Centar Agoga uz podršku Bizovačkih toplica održava prvi put u Slavoniji, a plan ga je kako kažu, učiniti tradicionalnim, te svakom godinom sve većim, prepoznatljivijim i jačim.

- Nažalost, ovu godinu susretali smo se s mnogim problemima i raznim razlozima odbijanja od strane klubova, no sad smo mnogo pametniji za sljedeću godinu, te smo uvjereni kako će sljedeći International Summer Kids Trophy biti mnogo bolji, jer funkcioniramo tako da se ne predajemo, već iz sitnih, loših stvari, učimo, te ih poboljšavamo. Nažalost, mnogi su nam turniri u projektu bili ugroženi ne zbog loše ponude, već slabog odaziva klubova, no nismo ih željeli otkazivati, već smo im poput ovog upravo završenog U-12 turnira, udahnuli život, te se nadamo da će u budućnosti izrasti u velike i uspješne turnire, a naši prijatelji iz BiH to su prepoznali i dali nam podršku svojim dolaskom, te im ovim putem želimo reći jedno veliko Hvala! - rekao je naš sugovornik, gosp. Nikola Romac, direktor Centra Agoga i jedan od glavnih inicijatora i organizatora ovog projekta, te nastavio:

- Isto tako, hvala i ljudima iz Bizovačkih toplica koji su prepoznali projekt za budućnost i dali nam svoju podršku na način da nismo otkazivali niti jedan turnir. Izuzetno susretljivi ljudi, direktori gosp. Marcel i Mile, te tajnica i osoba dostupna za nas od 0-24, gđa. Jelena s kojom smo u komunikaciji oko sitnih detalja provedbe od samog početka projekta. Veliko hvala i sucima, gosp. Deni Grofelnik koji je inače sudac 2. HNL, a koji nam je izašao u susret i odsudio ovu utakmicu, dok mu je s jedne linije pomagao naš prijatelj, također osoba koja je prepoznala ovu našu inicijativu, te zajedno s nama organizirala jedan dio projekta, gosp. Berislav Sudar. Hvala i gosp. Krešimiru Strahonji na izuzetnim fotografijama koje je snimio i na fleksibilnosti oko dogovora za sljedeće projekte, a tu još moram svakako istaknuti odvjetnički ured Jasminka Vrba iz Zagreba, te Urbana hrana j.d.o.o. iz Zagreba koji su svojim donacijama omogućili da djeci, natjecateljima, organiziramo bolje uvjete i sadržaje na samom turniru.

Zbog stvari koje je naveo direktor organizacijskog odbora, turnir je uspješno, iako s minimalnim brojem natjecatelja, ipak održan, na zadovoljstvo prije svega djece, ali i roditelja, odnosno pratnje.

Organizatori su turnir oplemenili izuzetnom ponudom, te letvicu za organizaciju sljedećih turnira postavili izuzetno visoko. Bilo je tu po simboličnoj cijeni od 110,00kn po osobi natjecateljima i pratnji omogućeno kupanje i uživanje na bazenima tijekom cijelog dana, osigurana tri obroka, mnogi animacijski sadržaji poput bubble footballa, trampolina, dvoraca napuhanaca i dr., igranje natjecateljskog nogometa, ali i nagrade, medalje i pehari za najbolje momčadi i pojedince. Pojedinačne nagrade bile su predviđene za najboljeg igrača, najboljeg golmana, najboljeg strijelca, te nagrada za fair play potez.

KARLO STJEPANOVIĆ - najbolji golman

Nagradu za najboljeg golmana turnira osvojio je golman SK Atletico 1919 Orašje (BiH), Karlo Stjepanović.

NIKOLA DAKIĆ - najbolji strijelac turnira

Nagrada za najboljeg strijelca također je otišla u ruke igrača SK Atletico 1919 Orašje (BiH), Nikoli Dakiću, strijelcu 3 pogotka.

SAMER H. SPAJIĆ - najbolji igrač turnira

Svojim je potezima i borbom za vrijeme utakmice osvajao, te apsolutno zasluženo osvojio nagradu za najboljeg igrača turnira, također igrač SK Atletico 1919 Orašje (BiH), Samer H. Spajić.

ANTO PILJIĆ - nagrada za fair play potez turnira

Apsolutno zasluženo, što su odobrili svi prisutni, od roditelja, igrača i suigrača, do trenera obje momčadi, na inicijativu organizatora, nagradu za fair play potez dobio je igrač i kapetan momčadi omladinskog pogona HNK Mladost Domaljevac (BiH), Anto Piljić. Mladić je to koji se lavovski bori s trenutno teškom životnom situacijom u kojoj je nemoćan i može samo čekati, što je izuzetno teško svakom odraslom čovjeku, a još teže ovako mladom biću. Brat mu je u borbi za život nakon stravične nesreće na motoru, te se još ne zna konačan ishod, no dok nada postoji, apsolutno svi daju podršku mladom Anti, te stoje uz njega, a njemu uz svu brigu, patnju i molitve nije bilo teško doći sa momčadi u Bizovac, te je organizator taj njegov nesebični čin prepoznao i nagradio u obliku fair play poteza, a bratu Stjepanu zaželio što brži i uspješniji oporavak.

Kako je organizator, Centar Agoga, kroz odličnu ponudu i osigurane nagrade dočekao svoje goste, tako su i gosti iz Domaljevca organizatorima poklonili ručno rađene košare, simbol domaljevačkog kraja i jedan od simbola bosanske Posavine, a gosp. Matić, o turniru, organizaciji i ponudi imao je samo riječi hvale.

- Bilo nam je lijepo, djeca su uživala u druženju i igri bez granica u vodi. Nama koji ih vodimo nije bilo lako to sve organizirati, ali održali smo svoju riječ prema njima i prema organizatorima. Šteta je što nije bilo više ekipa, al to nek njima služi na čast.

- Stvarno Vas moram pohvaliti za organizaciju, predstavljanje i provođenje čitavog turnira. Bili smo na mnogim mjestima i ovo je za sada stvarno top! Vidjeli ste i sami da su djeca cijeli dan uživala i zabavljala se. - Rekao je trener pobjedničke momčadi na U - 12 turniru, SK Atletico 1919 Orašje, Dino Matanović.

Bubble Football kao zabava za kraj turnira i rastanak do sljedećeg druženja

Za kraj je organizator, Centar Agoga priredio Bubble Footbal utakmicu za sve zainteresirane, pa su tako ovaj novi, atraktivni i zabavni oblik nogometa, zaigrala djeca, roditelji, treneri i svi zainteresirani, te se za kraj i oproštaj od turnira do sljedeće godine, oprostili uz osmijeh i mnogo dobrih vibracija, smijeha i pozitivnih dojmova.

''Sljedeće godine dovodimo tri kategorije'' - rekao je zadovoljni Omer Nurkić!

- Izuzetno smo zadovoljni organizacijom oko turnira, a pogotovo idejom i konceptom jednog ovakvog turnira, gdje je primarno naglasak na zabavi i druženju djece, te ovim putem zahvaljujemo organizatorima na pozivu i dajemo obećanje kako ćemo sljedeće godine doći s tri kategorije. Želimo i Vas vidjeti kod nas u Bosni kako bi Vas ugostili, popili piće i pojeli ćevape, a također i pokušali organizirati jedan turnir u Bubble Footballu. - Izrazio je svoje zadovoljstvo U-12 turnirom u Bizovačkim toplicama, pozvao ljude iz organizacijskog odbora International Summer Kids Trophy u Bizovačkim toplicama na suradnju, a također i otkrio potencijalne planove za buduću suradnju gosp. Omer Nurkić iz pobjedničke momčadi SK Atletico 1919 Orašje (BiH).


Mnoge dojmove, reakcije i emocije zabilježio je foto objektiv gospodina Krešimira Strahonje, a foto album pogledajte u nastavku...


226 views0 comments