top of page
  • Centar Agoga

ŽNK Virovitica pomeo konkurenciju i osvojio U-16 International Summer Kids Trophy u Bizovcu

Županijski Nogometni Klub Virovitica pobjednik je U-16 International Summer Kids Trophy turnira, koji se održao u Bizovačkim Toplicama 25. kolovoza 2018. godine.

Županijski Nogomenti Klub Virovitica pobjednik je U-16 International Summer Kids Trophy u Bizovačkim Toplicama

Kadeti Virovitice u Bizovačkim Toplicama pomeli su konkurenciju u svojoj kategoriji, te apsolutno zasluženo osvojili prvi po redu U-16 International Summer Kids Trophy. Drugo mjesto osvojila je momčad NK Valpovke iz Valpova, dok je NK Sloga Koritna bila treća.

Za momčad prvaka, ŽNK Virovitica, nastupili su Luka Černeli, Matija Jerbić, Benjamin Kasun, Marko Kasumović, Deni Kucljak, Filip Kukolj, Patrik Kvrgnjaš, David Pelc, Antonio Rajnović, Ante Šimić, Luka Špoljar, Leon Viljevac, Stjepan Viljevac, Nikola Zalović, Niko Zečević, a sve pod vodstvom trenera gosp. Damira Blaževića.

Za momčad drugoplasirane ekipe NK Valpovke Valpovo nastupili su Antonio Vranjković, Mateo Pandurić, Domagoj Gvozdić, Luka Torjanac, Davor Novak, Borna Bošnjak, Mislav Sršić, Fabio Horaček, Bepo Katunarić, Juraj Birović, Gabrijel Franjić, Samuel Adžić, uz vodstvo trenera gosp. Davora Mijatova.

Trećeplasirani su bili kadeti NK Sloge iz Koritne, a njihovu momčad činili su sljedeći igrači, David Rakušić, Ante Suvala, Krunoslav Marić, Mihael Tadić, Kristijan Talavanić, Mario Zegnal, Dario Skočibušić, Danijel Vidić, Karlo Čatić, Vedran Penava, Ognjen Trkulja, Filip Milinković, pod dirigentskom palicom trenera, gosp. Marka Miladinovića.

Lijepo vrijeme, izuzetno dobra ponuda pratećih sadržaja, te dobar nogomet, obilježja su U-16 International Summer Kids Trophy turnira u Bizovačkim toplicama.

- Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati na turniru, osim zagarantirane cjelodnevne zabave dečki su ovako imali priliku i odmjeriti snage na zelenom terenu s momčadima iz viših nogometnih razreda, te tako napredovati u sportskom smislu, a i sklopiti nova prijateljstva. Sudeći po dojmovima igrača naše ekipe vjerujemo da se na istom mjestu vidimo i sljedeće godine. - Rekao je trener U-16 momčadi, trećeplasirane NK Sloge iz Koritne, gosp. Marko Miladinović.

Organizator se potrudio, osim pehara za najbolje momčadi, svim sudionicima osigurati i medalje, ali i pojedinačne nagrade. Tako su pojedinačne nagrade bile u kategorijama najbolji igrač, najbolji golman, najbolji strijelac, fair play potez, te nagrada izbor publike.

Simbioza i međusobno poštenje između trenera i igrača, te izuzetno kvalitetan i dobar rad, nagrađen je u kategoriji Izbor publike, gdje su putem online glasovanja mogli birati svi, a biralo se između ponuđenih sudionika turnira, od organizatora, trenera, sudaca i igrača.

DAVOR MIJATOV (NK Valpovka) - Izbor publike

Izbor publike otišao je u ruke trenera NK Valpovke Davora Mijatova, za kojeg su se očito žrtvovali njegovi igrači, te bili izuzetno aktivni online, što samo pokazuje iznimno dobre odnose na relaciji trener - igrač.

FILIP KUKOLJ (ŽNK Virovitica) - fair play potez
Fair play potez dogodio se u utakmici između NK Valpovke - ŽNK Virovitice kada je mladi Filip Kukolj priznao igranje rukom što sudac nije vidio, te je dosuđen kazneni udarac u korist NK Vlapovke.
ANTONIO RAJNOVIĆ (ŽNK Virovitica) - najbolji igrač

Za najboljeg igrača turnira izabran je Antonio Rajnović, pokretač i motor pobjedničke momčadi, ŽNK Virovitice.

MISLAV SRŠIĆ (NK Valpovka Valpovo) - najbolji strijelac

Strijelac 5 pogodaka na turniru, koji je svojim golovima pomagao momčadi, te tako postao i najbolji strijelac turnira, bio je Mislav Sršić iz NK Valpovka Valpovo.

DAVID RAKUŠIĆ (NK Sloga Koritna) - njabolji golman

Izuzetno bitna stvar bila je reakcija trenera ŽNK Virovitica, gosp. Damira Blaževića, na čiju je reakciju nagrada za najboljeg golmana dodijeljena golmanu NK Sloge iz Koritne, Davidu Rakušiću, zbog nekoliko fantastičnih intervencija u međusobnom susretu te dvije momčadi.

Nakon završenog natjecanja, gosp. Damir Blažević, trener pobjedničke momčadi, pobliže je opisao rad unutar kluba koji je izdominirao ovo natjecanje.

- Istovremeno smo sa stvaranjem infrastrukturnih uvjeta za rad pristupili sustavnom i stručnom radu sa mlađim selekcijama. U klubu trenutno djeluje osam natjecateljskih kategorija, a u rad kluba uključeno je 238 igrača i 10 stručno osposobljenih trenera sa potrebnim licencama, što nas čini najmasovnijim kolektivom u županiji po broju mladih koji se bave športom, na što smo izuzetno ponosni. Uspostavili smo kvalitetnu suradnju sa svim osnovnim školama u gradu i putem njih populariziramo bavljenje sportom među djecom, a sve sa ciljem formiranja pozitivnih osobina ličnosti, razvijanja radnih i stvaralačkih navika, njegovanja higijenskih navika i u konačnici produkciju kvalitetnog igračkog kadra iz vlastitih redova za popunjavanje seniorske momčadi. - ističe gosp. Blažević.

Inače, danas se seniorska momčad ŽNK Virovitice, uspješno natječe u 4. HNL Bjelovar - Koprivnica - Virovitica, a najveći doseg seniorskog nogometa za ovaj klub osnovan davne 1908. godine, koji je jedan od najstarijih nogometnih kolektiva u Hrvatskoj, bio je nastup u 2. HNL. Sve mlađe selekcije kluba natječu se u najvišim ligama HNS-a, juniori i kadeti u 1. nogometnoj ligi, pioniri, mlađi pioniri i početnici u 2. nogometnoj ligi, a prednatjecatelji u međužupanijskoj ligi.

- Klub raste iz godine u godinu, kako po broju djece koja dolaze u klub, tako i po rezultatima, po kojima smo u svim kategorijama u samom vrhu, uz bok sa prvoligaškim klubovima i klubovima iz većih gradova poput Varaždina, Čakovca i Bjelovara. - Rekao je tajnik ŽNK Virovitica, i osoba zadužena za komunikaciju, gosp. Michael Mikolčić.

Prvi cilj kluba je kontinuitet kvalitetnog rada s djecom i što skoriji ulazak seniora u viši rang natjecanja! - ističe predsjednik kluba, gosp. Damir Pervan.

- Uz veliku pomoć gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i Sportskom zajednicom, koji su prepoznali naš trud i rad, polako stvaramo uvjete djeci kako bi mogli što kvalitetnije trenirati, a prvi cilj nam je kontinuitet kvalitetnog rada s djecom. Što se tiče rezultatskih ciljeva, imamo ambicije da se u što skorije vrijeme seniori plasiraju u viši rang natjecanja. - Istaknuo je predsjednik ŽNK Virovitica, gosp. Damir Pervan.

Jedno od velikih priznanja, ovaj iznimno uspješan kolektiv primio je ove godine u obliku Zahvalnice Grada Virovitice za 110 godina rada i razvoja sporta.

Na nogometnom terenu na kojem i danas igraju, a koji je otvoren davne 1923. godine utakmicom s tada najpopularnijim hrvatskim nogometnim klubom, zagrebačkim Građanskim, nedavno je održana iznimno važna obljetnica, 110 godina rada kluba. U sklopu ove vrlo važne obljetnice, članovi kluba organizirali su mnogobrojna događanja, a za istaknuti je utakmica veterana dvaju starih gradskih rivala, TVIN-a i Vegeške, nakon koje je u prostorijama kluba otvorena prigodna izložba na kojoj je kronološki prikazan razvoj kluba.

ŽNK Virovitica primio Zahvalnicu Grada Virovitice za 110 godina rada i razvoja sporta

Za kraj ove velike proslave, izuzetno dobro organiziranog i stabilnog kluba, koji je kako smo naveli i pobjednik 1. International Summer Kids Trophy, organizirana je i prijateljska utakmica seniorske momčadi ŽNK Virovitica s GNK Dinamo II koja je odigrana pred tisuću gledatelja, baš kao u najuspješnije dane iz povijesti ovog velikog kluba.

128 views0 comments