top of page

Jedinstveni nogometni turnir, Festival Vratara Zagreb, koji je svoje prvo izdanje doživio na terenima SC Lučko u lipnju 2017. godine, od ove, 2018. godine zbog svoje atraktivnosti i posebnosti, te velike zainteresiranosti, kako domaćih, tako i stranih nogometnih vratara svih uzrasta, poprimio je naziv Međunarodni. Tako ćemo Vam u nastavku predstaviti 2. Međunarodni Festival Vratara, Zagreb 2018.

 

Turnir koji je poseban po tome što na njemu sudjeluju isključivo nogometni vratari, djeca i mladež svih dobnih uzrasta, turnirski organizirana kroz 6 kategorija, zagići, limači, mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori. Turnir gdje svi natjecatelji imaju vrlo dobru priliku pokazati sve ono što su do sada naučili u karijeri kroz trenažni proces i utakmice, razmijeniti svoja stečena znanja i iskustva, družiti se sa svojim vršnjacima i kolegama vratarima, te učiti i dobro se zabaviti.

 

Samo natjecanje specifično je i zbog pravila, a njih su pažljivo i stručno odredili profesori Kineziološkog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i licencirani treneri nogometnih vratara. Zbog same te činjenice, stručnjaci koji poznaju samu aktivnost i poziciju koju zahtijeva nogomet kao igra, te nogometni vratar kao sudionik igre, utakmice na Festivalu Vratara ispunjene su dinamikom, stalnom napetosti gdje dolazi do izražaja spretnost i koncentracija vratara, gdje se mogu vidjeti mnogi tehnički elementi koji donose razlike kod vratara, od kontrole lopte, vođenja i udarca na gol, obrana, bacanja, ustajanja, brzine reakcije i mnogih drugih, a sve u izrazito zahtjevim fizičkim uvjetima. Sve navedeno, čini uspješnim modernog nogometnog vratara, a baš zbog toga, Festival Vratara je specifično natjecanje.

bottom of page